Limonlu Kış Çayı Tarifi

Zorlu kış günlerinde enfeksiyonlardan korunmak için her evde bitki çayları hazırlığı başlar. Kış çayı tarifleri hazırlanırken de çoğu bitki çayında olduğu gibi sıcak su içine malzemeler atılarak demleme yapılması uygundur. Genel olarak kaynamadan alınan su hazır kış çayı üzerine dökülerek en fazla 5-6 dakika sonra içilmelidir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Limonları yıkadıktan sonra kabuklarıyla beraber ince dilimleyin. Zencefili de ince dilimleyip limonlarla birlikte bir kavanoza alın.

  • 2

    Üzerini geçecek kadar bal ekleyip kapağını kapatarak buzdolabında 3-4 gün bekletin. (Bal sulanacağı için arada bir sallayarak karıştırın.) Çayı hazırlarken 1 fincan için 1 yemek kaşığı karışım ve 1 dilim limon olarak hesaplayın.

  • 3

    Üzerine sıcak su ekleyerek karıştırdıktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.