Çikolatalı Ekmek

Çikolatalı Ekmek

Tatlı bir kaçamak için mükemmel bir tercih! Zengin çikolata parçacıklarıyla dolu, yumuşacık ekmek dilimleri, her ısırıkta sizi mutlu edecek. Kahvaltılarda, atıştırmalıklarda veya sadece tatlı bir anı paylaşmak için ideal.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurma kabına un, esmer şeker, kuru maya, süt, tuz, yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve kakaoyu koyun. Tüm malzemeyi yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin.
  • 2
    Üzerini temiz bir bezle veya kapakla kapatıp, sıcak bir yerde hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 2-3 saat bekletin. Rendelenmiş limon kabuğu ile damla çikolatayı kabarmış hamura ilave edin ve tekrar yoğurun.
  • 3
    Ekmek hamurunu baton veya kelepçeli yuvarlak kek kalıbına boşaltın ve üzerini nemli bir bezle örterek, 1 saat daha bekletin. Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin.
  • 4
    Isıya dayanıklı küçük bir kaseye su koyup, tepsinin içine oturtun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...