Dubai Çikolatası
Çok konuşulan Dubai çikolatasını yapmak için biz de mutfağa girdik. Dolgusunu taze Antep fıstığı, kadayıfını mis gibi tereyağıyla hazırladık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yapılışı:
Blender'in içine Antep fıstığını koyun. Toz haline gelene dek çekin. Üzerine krema ve pudra şekerini ekleyip, püre olana kadar çekmeye devam edin.
-
2
İçi için tavaya tereyağını koyup, kısık ısıda eritin. Üzerine tel kadayıfı ekleyin. Kadayıfın rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Derin bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız Antep fıstığı ezmesini ve tahini de ilave edip karıştırın.
-
3
Çikolataları karışık olarak benmari usulü eritin. Sıkma torbasına aktarıp, kalıbın içine çok kalın olmayacak şekilde eşit miktarda sıkın. Çikolata donana kadar buzdolabında bekletin.
-
4
Çıkarın, üzerine Antep fıstıklı içi aktarıp kaşık yardımıyla düzleştirin. Kalan eritilmiş çikolatayı da en üste sıkıp spatula ile düzleştirin. Yeniden buzdolabına kaldırın. Çikolata donunca çıkarıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri