Fırını 180 derecede ısıtın. 20X20 cm çapında bir kalıbın içine yağ sürüp pişirme kağıdını düzgün bir şekilde yerleştirin. Çikolata ve tereyağını bir kabın içine alıp kaynayan bir tencerenin buharıyla karışımı ısıtın. Tahini ekleyip spatulayla karıştırın.
Yumurtaları bir çırpma kabının içine kırın. Şekeri ekleyip çırpma teliyle karışım beyazlaşana kadar çırpın. Ilınmış olan çikolatalı karışımı ekleyip iyice karıştırın. Leblebi tozu ve kakaoyu karışıma yavaşça ilave edin. Spatulayla karıştırın (karışımın kıvamı bir hayli yoğun). Pişirme kağıdı konulmuş kalıbın içine yayıp üzerini düzeltin.
Tahinli ve leblebili kat için tahin, leblebi tozu ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırın. Kalıba düzgün bir şekilde yaydığınız brownie harcının üzerine tahinli harcı gezdirerek dökün. Bir bıçağın ucuyla ebru yapar gibi bu açık renkli harcı diğeriyle hafifçe karıştırın.
Kalıbı sıcak fırına yerleştirip 35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 2 saat oda ısısında bekletin. Veya bu süreye ek olarak buzdolabında da 2-3 saat daha bekletin (buzdolabında bekletmeden de servis yapabilirsiniz. Brownie'nin kıvamı yumuşak olacaktır). Dilimleyip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.