Çilekli Dondurma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurtla toz şekeri derin bir kaba alın ve 3 dakika iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha kırpmaya devam edin. Çilekleri yıkayıp, ayıklayın. 1 su bardağı çileği kenara ayırın. Kalanları robottan geçirip püre haline getirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Derin bir cam kaba koyup, derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Daha sonra dondurma kaşığı yardımı ile toplar çıkarıp kup veya servis tabaklarına koyun. Ayırdığınız çilek ve nane ile süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...