Kurufasulye Tatlısı Tarifi

Kurufasulye bu sefer ana yemek olarak değil tatlı olarak sofralarınızda... Kurufasulye tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın. İçine toz şeker ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Diğer taraftan kestaneyi de haşlayıp, süzün ve kabuklarını soyun. Kuru fasulye ile birlikte blender'dan geçirin ve derin bir kaba alın. Sıcak suda 10 dakika beklettiğiniz kuru üzüm, vanilya, ceviz, fındık, süt, gülsuyu ve tarçını katın. Tüm malzemeyi karıştırın. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Üzerini fıstık, fındık, frambuaz ve nane yaprağı ile süsleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.