Limonlu Cheesecake
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tabanı için;
Öncelikle 23 cm'lik bir kalıbı yağlayın ve altına yağlı kağır koyup, yağlı kağıdı da yağlayın. Diğer tarafta badem ununun üzerine, un, tuz, şeker ve hindistan cevi zini ekleyip harmanlayın. Diğer tarafta tereyağını küp küp doğrayıp, robotta sık aralıklarla çalıştırıp, tereyağ parçala rı kum haline gelene kadar işleme de vam edin. Ardından yumurta sarısını ekleyip tekrar robotta karıştırın. Hamur toplanmaya başladığında robotu durdu rup yağlamış olduğunuz kalıbın tabanı na yayın. Yaydıktan sonra elinizle iyice bastırarak yayın ve buzdolabında 30 da kika dinlendirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 17-18 dakika pişirin ve so ğumaya bırakın.
Kreması İçin;
Krema ve süzme yoğurdu krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Ardından toz şekeri ilave edin ve birkaç dakika daha çır pın. Daha sonra unu ve yumurtaları ekleyip yumurtaların ve unun iyice karıştığına emin olun. Son olarak rendelenmiş limon kabuğu nu da ilave edin ve biraz karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Eğer krema üzerinde salla nıyor ve kenarları tutunmuşsa pişmiş demek tir. Bu süre sonunda fırının kapağı aralık bir biçimde tutarak, soğumasını bekleyin. Fırında 40 dakika kadar soğuduktan sonra dışarıya alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Üzeri İçin;
Öncelikle bir tencereye limon suyunu, su yu ve toz şekeri koyun ve karıştırın. Sonra nişasta ve limon kabuğunu ilave edip koyula şana kadar pişirin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Oda sıcaklığına gelmiş olan cheese cake'in üzerine dökün.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL