Muzlu Kadayıf Tarifi

Şerbetli tatlıları sevenlere sunabileceğiniz muzlu kadayıf nasıl yapılır? Üstünü antep fıstığı ile süsleyebileceğiniz muzlu kadayıf tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema için süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve pirinç ununu geniş bir kapta karıştırarak pişirin. Krema kıvamı alınca çatalla ezilmiş muzu ilave edin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Üzerine sıvı yağı gezdirip elinizle lif lif ayırın. Kadayıftan bir parça alıp, küçük bir kasenin tabanına yerleştirin. Ortasına 1-1.5 çorba kaşığı krema koyun. Tepsiye ters çevirip çıkarın. Kadayıf ve krema bitene dek işlemi tekrarlayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet çekene dek dinlendirin. Antep fıstığı serpip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.