Nane Likörlü Elma Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Genişçe bir tencereye nane likörü ile tozşekeri koyup, eriyene kadar karıştırın. Şerbetin içine elmaları yerleştirin. Harlı ateşte elmaların yarısı yumuşayana kadar pişirin. Elmaları alt üst edip, ateşi biraz kısın. Yumuşayıp renk alana ve şerbet koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer yanda süsleme için, yarım portakalın kabuğunu kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın. 5 dakika haşlayın. Haşlanan portakal kabuklarının acı suyunu süzün. 3 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı su ekleyin. Şerbet koyulaşana kadar pişirin. Servis tabağına ananasları dizin. Üzerlerine elmaları yerleştirin. Elmaların içini muz ve kivi dilimleri ile doldurun. Üzerlerine birer kaşık kaymak yerleştirin. Kaymağın üzerine de portakal çubukları ve 1'er adet kabukları soyulmuş badem batırın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.