Taze Meyveli Kaygana

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çukur bir kaba süt, toz şeker ve tuz koyup, iyice çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Yapışmaz yüzeyli, orta boy bir tavayı tereyağı ile yağlayın. Yağ kızınca hazırladığınız karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Tavayı sağa sola sallayarak karışımın her tarafına yayılmasını sağlayın.
    Hamurun altı kızarınca çevirip diğer tarafını da kızartın ve kenara alın. Tüm harç bitene dek işleme
    devam edin. 2 İç malzeme için elma ve armutların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir tavaya alıp üzerine
    erik ve toz şeker ekleyin. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Üzerine cevizleri ekleyip ocaktan alın. Kayganaları
    üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun. Üzerine kızılcık marmeladı gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...