Meyve Soslu Kup

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Vanilyalı krema için pirinç ununu ve nişastayı bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin. Pişirme esnasında, topaklaşmaması için karıştırın. Üzerine sütü, iyice çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi ocağa oturtup, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Ateşten alıp, iyice soğutun. Soğuduktan sonra üzerine margarini eritmeden ilave edin. Vanilyayı da ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin. Çilek sosu için, çileği toz şekerle blenderde püre haline getirip, bekletin. Kivi sosu için, kivilerin kabuklarını soyup, toz şekerle birlikte püre yapın. Kupların dibine, dilimlenmiş muzları dizin. Üzerine vanilyalı kremayı pay edin. Kremanın üzerine çilek ve kivi sosunu gezdirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...