Bulgur Aşı

Bulgur Aşı

Akşama ne pişirsem diyenlere leziz bir öneri...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın. Kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

  • 2

    Un, salça ve pul biberi ilave edip salçanın çiğliği geçene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru katıp 1-2 dakika daha kavurun.

  • 3

    4 su bardağı sıcak, 3 su bardağı soğuk su ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış sivri biberi katın. Tuzunu ekledikten sonra sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...