Kestane Çorbası Tarifi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kestanelere bıçak yardımıyla çizikler atıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, kabuklarını temizleyin. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağı, tereyağı karışımında soteleyin.
- 2
Kestane ilave edip sotelemeye devam edin. 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- 3
Blenderden geçirip, servis tabaklarına alın. Üzeri için kremayı çırpıp köpük haline getirin. Çorbanın üzerine gezdirip, kestane serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
- 2
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL