Kimyonlu Kereviz Çorbası Tarifi
Sağlıklı bir çorba olan kimyonlu kereviz çorbasını sofranızdan eksik etmeyin. Kimyonlu kereviz çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kerevizleri soyup küp doğrayın.Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin. 1 su bardağı tavuk suyunu bir tencereye alın. Üzerine kerevizin 1/3'ünü koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.
-
2
Diğer taraftan sıvı yağ ve tereyağını birlikte bir tencereye alın. Tereyağı eriyince yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Kalan kereviz, küp doğranmış havuç ve 2 su bardağı tavuk suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Ocağı kısın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
-
3
Tencerenin kapağını açıp, sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Çorbayı ocaktan alıp blenderden geçirin. Yeniden tencereye alıp kalan tavuk suyu ve haşlanmış küp kerevizleri ekleyin. Tuz, karabiber,kimyon ekleyip bir iki taşım kaynatın.Yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın.Üzerine kimyon serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri