Mantar Çorbası

Mantar Çorbası

Pratik ve lezzet dolu mantar çorbası tarifimizle kış günlerine sıcacık bir dokunuş yapın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantarları çok iyi temizleyin. Temiz toplanmışsa sadece fırçayla tozunu alın. Çok topraklıysa hızlıca yıkayın ve kurutun.
  • 2
    Mantarları 2 cm'lik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve kenara alın.
  • 3
    Soğan, kereviz ve sarımsağı tavada 6-7 dakika soteleyin ve kenara alın.
  • 4
    Tencerede unu tereyağı ile renk almayacak şekilde kavurun. Üzerine tavuk suyunu çırpma teli ile karıştırarak azar azar ilave edin. Sotelenmiş mantarlardan 4 yemek kaşığı tabağı süslemek için kenara ayırın. Kalanını sebzeler ile birlikte bu karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiber ile lezzetini ayarlayın. Kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
  • 5
    Maydanoz, Frenk soğanı, sotelenmiş mantarlar ve kruton ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...