Kök Sebzeli Çorba

Kök Sebzeli Çorba

Lezzetli ve sağlıklı tarifiyle; Kök Sebzeli Çorba

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri ve havuçları ve kerevizi küp şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları kıyın. Tereyağını döküm tencerede eritip soğan, sarımsak, rendelenmiş muskat ve sarımsakları kavurun.
  • 2
    Üçer dakika arayla patatesi, havucu ve kerevizi ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 3
    Kaynar suyu, tuzu ve defne yapraklarını ilave edin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 25-30 dakika pişirmeye bırakın.
  • 4
    15'inci dakikada çorbanın içinden defne yapraklarını alın.
  • 5
    Çorbayı blender ile püre haline getirin.
  • 6
    Tekrar ocağın üzerine alın. Taze çekilmiş karabiber serpip tatlandırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • 7
    Dilerseniz üzerine iyice çırpılmış süzme yoğurt, naneli yağ ve fırında kuruttuğunuz kereviz yaprakları ile tamamlayıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...