Kum Midyeli Çorba Tarifi
Kum midyeli tarifi mi arıyorsunuz? Kum midyeli çorba nasıl yapılır? Kum midyeli çorba tarifi ve tüm bilmek istedikleriniz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Midyeleri fırçalayarak bol suyla yıkayın. Kuru porçini mantarını 1 su bardağı kaynar suda 15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, ince doğrayın ve suyunu kullanmak üzere tülbent ile süzüp kenara alın.
-
2
1 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp 2 diş sarımsağı kavurun, içine kum midyelerini ekleyin. Karıştırıp, sirkeyi koyun ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Kapağını açıp, kabukları açılmayan kum midyelerini alıp atın. Tenceredeki midyelerin yarısının içini çıkarıp, kabuklarını atın ve midye içlerini tencereye ilave edin. Suyunu tülbent yardımıyla süzüp kenara alın.
-
3
Midyeleri bir kâseye aktarın. Kalan zeytinyağı ile kalan sarımsak ve kırmızı biberi soteleyin. Süzdüğünüz midye suyunu ve sıcak sebze suyunu ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca fasulyeyi ilave edip, 5 dakika orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
-
4
Taze soğan, maydanoz ve kereviz sapı, midye, mantar suyu ve mantarları ekleyip 10 dakika pişirin. Küçük bir tavada un ve tereyağını kavurun. Tavadaki unlu karışıma çorbadan 1 çorba kepçesi koyup, tel çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra çorba tenceresine karıştırarak ilave edin ve 5 dakika pişirdikten sonra karabiber ve tuzunu ayarlayın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri