Kum Midyeli Çorba Tarifi

Kum Midyeli Çorba Tarifi

Kum midyeli tarifi mi arıyorsunuz? Kum midyeli çorba nasıl yapılır? Kum midyeli çorba tarifi ve tüm bilmek istedikleriniz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Midyeleri fırçalayarak bol suyla yıkayın. Kuru porçini mantarını 1 su bardağı kaynar suda 15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, ince doğrayın ve suyunu kullanmak üzere tülbent ile süzüp kenara alın.

  • 2

    1 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp 2 diş sarımsağı kavurun, içine kum midyelerini ekleyin. Karıştırıp, sirkeyi koyun ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Kapağını açıp, kabukları açılmayan kum midyelerini alıp atın. Tenceredeki midyelerin yarısının içini çıkarıp, kabuklarını atın ve midye içlerini tencereye ilave edin. Suyunu tülbent yardımıyla süzüp kenara alın.

  • 3

    Midyeleri bir kâseye aktarın. Kalan zeytinyağı ile kalan sarımsak ve kırmızı biberi soteleyin. Süzdüğünüz midye suyunu ve sıcak sebze suyunu ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca fasulyeyi ilave edip, 5 dakika orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

  • 4

    Taze soğan, maydanoz ve kereviz sapı, midye, mantar suyu ve mantarları ekleyip 10 dakika pişirin. Küçük bir tavada un ve tereyağını kavurun. Tavadaki unlu karışıma çorbadan 1 çorba kepçesi koyup, tel çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra çorba tenceresine karıştırarak ilave edin ve 5 dakika pişirdikten sonra karabiber ve tuzunu ayarlayın. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...