Limonlu Mercimekli Pazı Çorbası

Limonlu Mercimekli Pazı Çorbası

Davet sofralarınızı süsleyecek leziz bir çorba tarifi: Limonlu mercimekli pazı çorbası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yağı eritip, ince doğranmış soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Daha sonra tencereye yıkanmış mercimeği ve 2 litre suyu ekleyin.

  • 2

    Tencerenin kapağını yarım kapatarak, 30 dakika kadar pişirin. Bu sırada patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Pazının sap kısımlarını ayırıp, sadece yaprak kısımlarını ve kişnişi de ince doğrayarak kenara alın.

  • 3

    Mercimek 30 dakika pişip iyice açıldıktan sonra, içine patates, kişniş ve pazı ekleyin. En son kimyon, limon suyu, tuz ve karabiberi de ilave edip, 15 dakika daha pişmeye bırakın.

  • 4

    Haspiri 1 yemek kaşığı margarinde kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

    Aşçı Şefika Günyel

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...