Sumak Çorbası

Lezzetli tarifi ve kolay yapımı ile Sumak Çorbası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sumak tohumu ve suyu 35 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Soğuyunca suyunu süzüp, suyu kenara alın. Sadeyağı ve soğanı tencereye alıp soteleyin.

  • 3

    Tuz, karabiber, zerdeçal ve pirinci ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuk suyunu ilave edip, yeşillikleri katın ve karıştırın. Sumak suyunu koyun. Kısık ısıda 20 dakika pişirin.

  • 4

    Tavuk etini ekleyin ve 5 dakika birlikte pişirin. Daha sonra ocaktan alın.

  • 5

    Üzeri için dilimlenmiş sarımsak ve kalan malzemeyi tavada karıştırarak 3-5 saniye soteleyin.

  • 6

    Çorbayı servis tabaklarına pay edin.

  • 7

    Üzerine sarımsaklı karışımı gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...