Tarhunlu Çorba

Tarhunlu Çorba

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifimizle: Tarhunlu Çorba

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanın kabuklarını soyarak kıyın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine soğanı ve kıymayı ilave edin.
  • 2
    Tahta kaşık yardımıyla ezerek soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları katıp kavurun. Unu ilave edip iki tur çevirin. Kıyılmış karalahanayı ilave edin.
  • 3
    Kısık ısıda yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kaynattığınız suyu ilave edin. Bulguru katıp karıştırın.
  • 4
    Tarhun ve karabiberi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp karalahana iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...