Tarhunlu Çorba

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifimizle: Tarhunlu Çorba
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanın kabuklarını soyarak kıyın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine soğanı ve kıymayı ilave edin.
-
2
Tahta kaşık yardımıyla ezerek soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları katıp kavurun. Unu ilave edip iki tur çevirin. Kıyılmış karalahanayı ilave edin.
-
3
Kısık ısıda yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kaynattığınız suyu ilave edin. Bulguru katıp karıştırın.
-
4
Tarhun ve karabiberi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp karalahana iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL