Patates Hamurlu Çorba Tarifi

Patates Hamurlu Çorba Tarifi

Leziz, doyurucu ve tam bir şifa kaynağı olan patatesli hamurlu çorba nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 5 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgaha alın. Hamurları yuvarlayarak kalem kalınlığında rulolar yapın. Daha sonra verev şekilde küçük küçük kesin.

  • 3

    Et suyunu tencereye alın. Üzerine haşlanmış nohudu ilave edin. Et suyu kaynayınca, hazırladığınız hamurları ekleyin. Hamurlar su yüzüne çıkmaya başlayınca ocağın altını iyice kısın.

  • 4

    Terbiyeyi hazırlamak için, derin bir kasede yoğurt, yumurta ve tereyağını çırpma teli ile iyice çırpın. Çorba suyundan 2-3 yemek kaşığı alıp, kasedeki yoğurda azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Haspiri sıvı yağda hafifçe kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...