Patates Hamurlu Çorba Tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 5 dakika dinlendirin.
-
2
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgaha alın. Hamurları yuvarlayarak kalem kalınlığında rulolar yapın. Daha sonra verev şekilde küçük küçük kesin.
-
3
Et suyunu tencereye alın. Üzerine haşlanmış nohudu ilave edin. Et suyu kaynayınca, hazırladığınız hamurları ekleyin. Hamurlar su yüzüne çıkmaya başlayınca ocağın altını iyice kısın.
-
4
Terbiyeyi hazırlamak için, derin bir kasede yoğurt, yumurta ve tereyağını çırpma teli ile iyice çırpın. Çorba suyundan 2-3 yemek kaşığı alıp, kasedeki yoğurda azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Haspiri sıvı yağda hafifçe kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri