Pesküten - Peskütan

Sivas mutfağına ait peskütan çorbası, kışın tüketilmek için hazırlanan ve ‘peskütan’ adı verilen yoğurttan hazırlanıyor. Lezzetli olmasının yanı sıra besin yönünden de oldukça zengin olan peskütan çorbasının yapımı oldukça kolay. Evde yapabileceğiniz tarifiyle pesküten çorbası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ilave edip, 10 dakika soteleyerek karıştırın. Yarma, mercimek ve nohudu katıp karıştırın.

  • 2

    Pesküteni su ile açın. Bir yandan pesküteni tencereye ilave ederken, diğer yandan karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kısığa getirip 10 dakika daha pişirin.

  • 3

    Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını tavada eritip, nane ekleyin. Bir iki çevirip ocaktan alın. Daha sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.