Sıkıcık Çorbası

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için bulguru derin bir kaba alın. Üzerine kaynar su ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda üzerine kalan malzemeyi katıp iyice yoğurun.
-
2
Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Hafif unlanmış geniş bir tepsiye alın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Karabiber katıp karıştırın. Su katıp, tuzunu ayarlayın. Daha sonra kaynamaya bırakın.
-
3
Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin. 20 dakika pişirip ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına alın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL