Tavuk Sulu Çorba
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk budunu ve göğsünü yıkayıp birlikte tencereye yerleştirin.
-
2
Kabukları temizlenip üçe bölünmüş havuç, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip, üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin.
-
3
Tuzunu ayarlayıp kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tavuk yumuşayana dek pişirin.
-
4
İçinden tavuk etlerini çıkarın ve didikleyip kenara alın.
-
5
Tavuk suyunu süzün ve dört buçuk su bardağını tencereye aktarın. Üzerine didiklenmiş tavuk etini ilave edip, kaynayana dek pişirin.
-
6
Kaynamaya başlayınca şehriye ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın.
-
7
Ayrı bir yerde tereyağını eritip, nane ekleyin ve karıştırın.
-
8
Ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL