Tavuk Sulu Çorba

Özellikle kış aylarının gözdesi olan sağlıklı çorba... Tabiiki de tavuk sulu çorba!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk budunu ve göğsünü yıkayıp birlikte tencereye yerleştirin.

  • 2

    Kabukları temizlenip üçe bölünmüş havuç, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip, üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin.

  • 3

    Tuzunu ayarlayıp kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tavuk yumuşayana dek pişirin.

  • 4

    İçinden tavuk etlerini çıkarın ve didikleyip kenara alın.

  • 5

    Tavuk suyunu süzün ve dört buçuk su bardağını tencereye aktarın. Üzerine didiklenmiş tavuk etini ilave edip, kaynayana dek pişirin.

  • 6

    Kaynamaya başlayınca şehriye ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın.

  • 7

    Ayrı bir yerde tereyağını eritip, nane ekleyin ve karıştırın.

  • 8

    Ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...