Oldukça lezzetli olan tandır çorbasını deneme imkanınız olmadıysa, işte tam sırası. Tandır çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan,
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı bulgur
3 su bardağı et suyu,
2 su bardağı su
100 gram kavurma
1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş ince kıyılmış sarımsak
1'er tatlı kaşığı nane ve pul biber
Tereyağını bir tencerede kızdırıp üzerine piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, et suyu, su, baharat ve tuz ekleyin.
Sos için tereyağını küçük bir tavada kızdırıp, sarımsak, nane ve pul biber ekleyin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine sosu gezdirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.