Tavuk budunu ve göğsünü yıkayıp birlikte tencereye yerleştirin. Kabukları temizlenip üçe bölünmüş havuç, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarmısağı tencereye ekleyip, üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tavuk yumuşayana dek pişirin. İçinden tavuk etlerini çıkarın ve didikleyip kenara alın.
Tavuk suyunu süzün ve dört buçuk su bardağını tencereye aktarın. Üzerine didiklenmiş tavuk etini ilave edip, kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca şehriye ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın.
Ayrı bir yerde tereyağını eritip, nane ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.