Zencefilli Çin Eriştesi Çorbası Tarifi
Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren zencefilli çin eriştesi çorbası nasıl yapılır? İşte zencefilli çin eriştes tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Erişteyi geniş bir tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika bu şekilde dinlendirip,suyunu süzün. Sıvı yağı wok'ta ısıtıp, soğan ve havucu ekleyin.
-
2
Yüksek ateşte, tavayı sallayarak 3 dakika pişirin. Zencefil ve sarımsağı ilave edip, aynı şekilde 30 saniye pişirin. Tavuk suyu, 1 su bardağı su ve soya sosunu sırayla ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp 2 dakika pişirin.
-
3
Daha sonra bonfile ve mantarı ilave edip pişirmeye devam edin. Tavayı ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 2 dakika dinlendirin. Bezelyeyi ekleyin ve yine kapağını kapatıp 3 dakika dinlendirin.
-
4
Susam yağı, pirinç sirkesi ve pul biber ilave edin. Servis kaselerine alıp, üzerine taze soğan ve elle parçalanmış su teresi serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri