Kesme Çorbası

Yöresel lezzetlerimizden birisi olan kesme çorbası tarifi en çok denenen çorba tarifinden birisi. Vitamin deposu olan kesme çorbası tarifini akşam yemekleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyup mercimek yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir yerde doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine salça, toz kırmızıbiber ve nane ekleyip bir iki çevirerek sokariç adı verilen karışımı elde edin. Sokariçi mercimeğin üzerine gezdirip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, erişteyi ekleyin. 10-15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...