Sofra
Vücut direncini artıran, iştah açan bir çorba tarifimiz var sırada. İşte soğan çorbası tarifi ve malzemeleri...

4 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 adet soğan

    2 diş sarımsak

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    5 su bardağı sebze ya da et suyu

    1 yemek kaşığı elma sirkesi

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    2 dilim ekşi mayalı köy ekmeği

    1 yemek kaşığı tereyağı

    2 dal taze kekik

    30 gram dil peyniri

Kabukları temizlenmiş soğanları ve sarımsakları Arnica blender setinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın

. Üzerine soğan-sarımsak karışımını, tuzu ve baharatları ilave edip ara sıra karıştırarak soteleyin. Sıcak sebze ya da et suyunu katın.

Sirkeyi ilave edip 30 dakika kısık ısıda pişirin. Üzeri için küp doğranmış ekmeği tavada bir iki kez çevirin. Tereyağı ve kekik ilave edin. Ekmek iyice renk değiştirene kadar kızartın.

Çorbayı kaselere pay edin. Üzerlerine ekmekleri yerleştirin. Peynir serpip sıcak olarak servis yapın.