Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?
Doğranmış patatesleri ve ince kıyılmış pırasaları bir tencereye aktarıp üzerine 6-7 bardak suyu dökün. 30 dakika haşlayın ve sonrasında blendırdan geçirip çorbayı inceltin. Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp unu ilave edin. 2 dakika kavurduktan sonra üzerine, ılık sütü ekleyin ve hızlı hızlı karıştırıp çorbaya ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika daha kaynatın. Eğer çorba koyulaşırsa 1-2 su bardağı sıcak su ilave edin. İndirmeye yakın tuz, karabiber ve muskatı katıp karıştırın. Ocaktan alıp servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.