Domatesli ve Peynirli Tart
Kıyır kıyır kıvamıyla ağızda dağılan, hem çay saatlerinde hem ara öğünlerde tercih edebileceğiniz oldukça doyurucu olan domatesli peynirli tart evde tarifi tüm detaylarıyla tarifimizde.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru malzemesini mikserin orta devrinde hamur toparlanana kadar karıştırın. Hamur toparlanınca elinizde yuvarlayıp streç filmle kaplayın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
-
2
25 cm'lik tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp un serpin ve fazla ununu silkeleyin. Dinlenen hamuru iki adet pişirme kağıdı arasında 30 cm çapında açın.
-
3
Hamuru kalıba yerleştirerek kenarlarını kalıbın yüksekliğinde düzeltin. Çatal yardımıyla hamurun üzerinden ve yanlarından delikler açın.
-
4
Kalıbın boyutunda kesilmiş pişirme kağıdını tart hamurunun üzerine yerleştirip üzerine 1 su bardağı nohut veya fasulye yerleştirin. 1 saat buzdolabında dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
-
5
Isıyı 180 dereceye düşürüp, pişirme kağıdı, nohut veya fasulyeyi aldıktan sonra 15 dakika daha kızarana kadar pişirin.
-
6
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Peynirli dolgu için tüm malzemeyi karıştırıp tartın üzerine yayın. Üzeri için domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra her birini ikiye kesin.
-
7
Zeytinyağı, tuz, fesleğen ve reyhan yapraklarıyla harmanlayarak peynirli dolgunun üzerine yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri