Bazlama hamuru için bir kapta maya, şeker ve sütü karıştırıp 10-15 dakika oda ısısında bekletin. Derin bir kabın içinde elenmiş un ve tuzu karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın.
Yoğurma işleminin ardından hamur kabının üzerini nemli bir bezle kapatıp oda ısısında yarım saat kadar (hamur iki katı büyüklüğüne erişinceye kadar) bekletin. Daha sonra hamuru toparlayıp aynı şekilde 15 dakika kadar daha bekletin.
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp (arzunuza göre biraz zeytinyağı da ekleyerek) bazlamanın iki yüzünü de çevirerek pişirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
Yeşil renk için maydanozu blenderden geçirip suyunu sıkın ve bu suyu 3 yemek kaşığı süzme yoğurda karıştırın. Mor renk için kırmızı lahanayı rendeleyip suyunu sıkın ve bu suyu 3 yemek kaşığı süzme yoğurda karıştın. Elde ettiğiniz tüm karışımları buzdolabında bir gece bekletin.
Servis için bazlamanızı 8 dilime bölün. 2 dilimine beyaz, 2 dilimine pembe, 2 dilimine yeşil ve 2 dilimine mor yoğurdunuzu sürün. Üzerini mandalina, nar, kuru vişne, badem ve nane ile dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.