Anasonlu Deniz Ürünleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karidesleri kaynar suda 5 dakika haşlayın ve ayıklayın. Temizlenmiş fileto balıkları kuşbaşı doğrayın. Hafif unlayarak kızgın tavada sote edin. Renkleri beyazlamaya başlayınca karidesleri de ekleyin ve 3 dakika daha pişirip, bir tabağa alın. Aynı tavada kuru soğan, iri küpler halinde doğranmış dolmalık ve renkli biberleri kavurun. Mantarları ve sarımsakları da ilave edip, 3 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı mısır özü yağı ile pembeleşene dek kavurun. Karıştırarak balık suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Tabakta bekleyen deniz mahsulleri ve sebzeleri ekleyin. Karışımı, 3 dakika daha kaynatın. Tuz ve anason ilavesiyle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL