Güveçte Çipura

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balıkları temizleyip iyice yıkayın. Orta kısımlarına bıçakla uzunlamasına çentik atın. Soğan suyu, sıvı yağ, tuz ve defne yaprağı ile bir kapta marine edin. Havuç, domates ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Havuç ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında domatesleri ekleyin. Karışım suyunu çekmeye başladığında tuz, karabiber, pul-biber, kremayı ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. iç malzemesini güveçlere paylaştırın. Balıkları karışımdan çıkartıp sosun üzerine yerleştirin. Kesik kısımlarına birer dilim limon yerleştirin. Patatesleri dilimleyip balıkların yanlarına dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Maydanozla süsleyip sıcak
    olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.