Ispanaklı Mezgit

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mısırözü yağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsağı bu yağda kavurun. Pul biber ve karabiberi katın. Mezgiti ayıklayın. Filetosunu çıkardıktan sonra, soğanlarla 1-2 dakika çevirin. Fırına dayanıklı bir kabın içine alın. ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. Başka bir kapta beşamel sos için light süt ve yumurta sarısını çırpın. Unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Sostan 2 çorba kaşığı ıspanağın içine katıp, 1-2 dakika kavurun. Bu karışımı balığın üzerine boşaltın. Kalan beşamel sosu ıspanağın üzerine dökün. En üste de, rendelenmiş diyet kaşar peynirini serpin. Daha önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.