Levrek Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkları ayıklayıp, fileto çıkarın. 2 adet levrekten çıkan filetoları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. İnce kıyılmış sarımsak, ceviz, rendelenmiş kaşar peynirini kattıktan sonra 1-2 dakika daha soteleyin ve soğuması için bir kenara alın. Kalan 2 adet levrekten çıkan filetoları döverek hafifçe inceltin. İçlerine cevizli iç harcı pay edin ve rulo şeklinde sarın. 3 parmak genişliğinde kesin ve güveç kabına yerleştirin. Diğer taraftan beşamel sos için un ve tereyağını hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt ilave edin ve topaklanmaması için çırpıcı ile çırparak 5 dakika pişirin. Sosu balıkların üzerine gezdirip, tuz, pul biber ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL