Levrek Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balıkları ayıklayıp, fileto çıkarın. 2 adet levrekten çıkan filetoları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. İnce kıyılmış sarımsak, ceviz, rendelenmiş kaşar peynirini kattıktan sonra 1-2 dakika daha soteleyin ve soğuması için bir kenara alın. Kalan 2 adet levrekten çıkan filetoları döverek hafifçe inceltin. İçlerine cevizli iç harcı pay edin ve rulo şeklinde sarın. 3 parmak genişliğinde kesin ve güveç kabına yerleştirin. Diğer taraftan beşamel sos için un ve tereyağını hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt ilave edin ve topaklanmaması için çırpıcı ile çırparak 5 dakika pişirin. Sosu balıkların üzerine gezdirip, tuz, pul biber ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.