Patatese Sarılı Minekop Balığı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sosu hazırlamak için, havuç ve soğanı temizledikten sonra istediğiniz şekilde doğrayın. Safranı, tuzu ve beyaz biberi ilave edip karıştırın. Daha sonra derin bir kaba alarak üzerini streç film ile kaplayın. 100 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından aldığınızda suyunu süzün. Elde ettiğiniz suyu, kısık ateşte tereyağı ile karıştırarak sos kıvamına getirin. Patatesleri rendeledikten sonra suyunu sıkın. Üzerine tuz ve beyaz biberi ekleyerek hafifçe harmanlayın. Patates rendesini bez üzerine alarak ince şerit halinde serin. Ortasına minekop balığını yerleştirdikten sonra bezi bohça haline getirin. Sıvı yağı tavaya alıp, bohçayı alt-üst ederek pişirin. Deniz börülcesini tereyağında soteleyin. Daha sonra kıyılmış soğanları ekleyin. Soteleme işlemi sona erdiğinde servis tabağına alın. Minekopu da yerleştirdikten sonra tabağın kenarlarını kiraz domates ve hazırladığınız sosla süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.