Pazı Yaprağında Palamut Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alın. içine ince kıyılmış mantarları ve sivri-biberi, karabiberi, pul biberi ilave edin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Diğer tarafta palamutu ayıklayıp, filetosunu çıkarın. Filetoları kuşbaşı doğrayın ve kavurduğunuz malzemelerle birlikte karıştırın. Pazı yapraklarını 5 dakika suda haşlayın ve suyunu süzün. Hazırladığınız harçtan içlerine koyup dolma sarar gibi sarın. Cam bir fırın kabına pazı sarmaları dizin. Üzerine geri kalan tereyağını koyun. Soya sosunu gezdirip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız sarmaları sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.