Portakallı Levrek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Portakal kabuğunun beyaz kısımlarını temizleyip jülyen (ince uzun şeritler halinde) doğrayın. Mantarları ikiye bölün. Geniş ve düz bir tencerenin dibine tereyağı sürün. Üzerine ince kıyılmış taze soğan, portakal kabuğu ve mantarı ilave edin. Levrek filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatmadan ağır ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte 8-10 dakika pişirip servis tabağına alın. Tencerede kalan malzemeyi blenderden geçirip başka bir tencereye alın. Üzerine blenderden geçirilmiş havuç, portakal suyu ile limon suyu ilave edin. Ocağa oturtup havuçlar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp altını kapatın. Hazırladığınız sosu levreğin üzerine gezdin. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.