MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan
4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Mantarlı iç için küp doğranmış mantarı sıvı yağda kavurun. Kabukları doğranmış ve küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın.
Tavuklu iç için, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü sıvı yağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp
doğranmış domates, sivri biber, tuz, karabiber, pul biber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Hamurların yarısına mantarlı yarısına tavuklu harçtan pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerilerine tereyağı
sürüp, sıcak olarak servis yapın.