Sarmısak Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    SARMISAKLARI taze iken alıp, püskül ve saplarını temizleyip, dişleri düşmeyecek şekilde bir veya iki kat soyun. Sonra sarmısakları derince bir kaba koyup, su ile doldurun. Acılığını almak için 1-2 gün boyunca suyunu değiştirin. Derince bir kabın içerisine tuzu, tozşekeri ve sirkeyi koyup eriyinceye kadar karıştırın. 10x20 cm ebadındaki temiz bir kavanozun dip kısmına temizlenmiş dereotu veya rezeneyi yerleştirin. Sarmısakların suyunu süzüp, limon dilimleri ile kavanoza yerleştirin. Sonra üzerine hazırladığınız tuzlu karışımı dökün. Ağzını kapatıp, en az 45 gün süre ile serin ve karanlık bir yerde bekletin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...