Tahinli Pide

1 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı kuru maya Alabildiği kadar un Üzerine: 2 su bardağı tahin 1 çay bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı susam

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ilık suya, şekeri ve mayayı koyup, kabarana dek bekletin. Kabarınca, unu yavaş yavaş elle karıştırarak ilave edin. Ele yapışmayacak hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, kabarana dek oda sıcaklığında bekletin. Hamurdan kahve fincanı büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle biraz açıp içine bir tatlı kaşığı tahin akıtın ve yoğurun. Daha sonra merdane ile lahmacun inceliğinde hamurlar hazırlayın. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Hazırlanan hamurların bir yüzlerini, varsa elektrikli ızgarada yoksa fırının sadece üstten pişirme ayarında kızartın. Ters çevirip, pişmeyen yüzeyine tahin, şeker ve susam gezdirin ve hamurun bu yüzünü de kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...