Mekamı (Armut) Şerbeti
Yemeklerin yanında iyi gidecek, yumuşak içimiyle içinizi ferahlatacak nefis bir şerbet tarifi arıyorsanız, armutlu şerbet tarifini mutlaka deneyin.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buğdayı bol su ile iyice yıkayıp süzün. Daha sonra ısıya dayanıklı tülbentin içine koyup ağzını bağlayın. Baharatları da aynı şekilde tülbent kesenin içine koyup ağzını bağlayın. Kavun çekirdeklerini havanda iyice dövün. Ayrı bir tencerede su, sirke ve balı iyice karıştırıp orta ısıda kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca karışıma kavun çekirdeklerini ekleyin. Son olarak tuzu da katıp suyun içinde eritin. Tencereye ince dilimlenmiş naşi armutları ile buğday ve baharat keselerini ilave edin. Armutlar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Ardından bir gece buzdolabında dinlendirip içinden keseleri çıkarıp süzün. Armut dilimleriyle beraber servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL