Efsane Domates Sos

Domatesi yaz mevsiminde bolca yemek en güzeli fakat kışa saklamak isteyenler içinde sayısız yöntem var. Kurutulmuş domates salça, sos, ketçap hatta tarhana domatesi kışa taşımanın en iyi yöntemleri. İşte size evde kolaylıkla yapabileceğiniz kışlık domates sos tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domatesleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Gelişigüzel parçalar şeklinde doğrayın. Kapaklı bir kabın içinde 4 saat bekletin. Sürenin sonunda suyunu süzerek domatesi uygun büyüklükte bir tencerenin içine alın.

  • 2

    Kısık ateşte 10 saat boyunca pişirin. Bu arada sarımsakları yağlı kağıdın içine sarıp 180 derece fırında 1 saat boyunca pişirin. Sarımsakları kabuğunun içinde çıkarıp sosa ekleyin.

  • 3

    Tuzu ilave edip iyice karıştırın. 10 saat boyunca pişen sosu ister süzgeçten geçirerek kabuğundan ayırın isterseniz el blender'i ile karışımı püre haline getirin.

  • 4

    Eğer elinizde bizim yaptığımız gibi gerçek el blender'i varsa onunla püre haline getirin. Şişe veya kavanozların içine sıcakken doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.