Ev Yapımı Mayonez

Kendi mayonezinizi kendiniz yapmanız için müthiş bir fırsat! Evde kolayca yapabileceğiniz gönül rahatlığıyla yemeklerinizde kullanacağınız enfes mayonez tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Temel malzemesini yumurta ve sıvıyağın oluşturduğu mayonez, sosisli sandviç, kumpir ve patates kızartmasının ayrılmaz bir parçası olarak sık sık sofralarımıza konuk olur.

  • 2

    Mayonezi evde kısa süre hazırlayabileceğiniz gibi çeşitli baharatlar ilave ederek farklı lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz. Hazır olarak alınan mayonezler, yumurta akıyla hazırlanırken, ev yapımı mayonez yumurta sarısıyla hazırlanır.

  • 3

    Ayrıca ev yapımı mayonezde arzuya göre zeytinyağı, mısıryağı ve ayçiçeği yağı kullanabilirsiniz.

  • 4

    Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını mikserle köpürene dek çırpın. Azar azar zeytinyağı ilave edip, çırpılmış ve yoğun kıvamlı yoğurt halini alana dek mikserle çırpmaya devam edin.

  • 5

    Toz kırmızıbiber, hardal, limon suyu ve tuz ekleyip yeniden 1-2 saniye çırpın. Hazırladığınız mayonezi kullandıktan sonra kalan bölümünü sıkı ağızlı bir kavanoza koyup, buzdolabının alt rafında 1-2 gün saklayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...