Ev Yapımı Mayonez
Kendi mayonezinizi kendiniz yapmanız için müthiş bir fırsat! Evde kolayca yapabileceğiniz gönül rahatlığıyla yemeklerinizde kullanacağınız enfes mayonez tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Temel malzemesini yumurta ve sıvıyağın oluşturduğu mayonez, sosisli sandviç, kumpir ve patates kızartmasının ayrılmaz bir parçası olarak sık sık sofralarımıza konuk olur.
-
2
Mayonezi evde kısa süre hazırlayabileceğiniz gibi çeşitli baharatlar ilave ederek farklı lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz. Hazır olarak alınan mayonezler, yumurta akıyla hazırlanırken, ev yapımı mayonez yumurta sarısıyla hazırlanır.
-
3
Ayrıca ev yapımı mayonezde arzuya göre zeytinyağı, mısıryağı ve ayçiçeği yağı kullanabilirsiniz.
-
4
Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını mikserle köpürene dek çırpın. Azar azar zeytinyağı ilave edip, çırpılmış ve yoğun kıvamlı yoğurt halini alana dek mikserle çırpmaya devam edin.
-
5
Toz kırmızıbiber, hardal, limon suyu ve tuz ekleyip yeniden 1-2 saniye çırpın. Hazırladığınız mayonezi kullandıktan sonra kalan bölümünü sıkı ağızlı bir kavanoza koyup, buzdolabının alt rafında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri