Karpuz Püresinden Buz
Karpuz püresinden buz; içeceklere doğal karpuz tadı vermek ve ferahlık katmak için harika bir yol olduğu gibi görsel olarak da hoş bir sunum alternatifi yaratıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İlk olarak karpuzun kabuğunu temizleyin ve içerisindeki çekirdekleri temizleyerek karpuzun etli kısmını elde edin. Dilimledikten sonra karpuz parçalarını blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. Su veya limon suyu ekleyerek pürenin kıvamını ayarlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz karpuz püresini buz kalıplarına veya büyük bir buz küpü kalıbına dikkatlice dökün. Kalıpları tamamen doldurabilirsiniz.
-
2
Buz kalıplarını dondurucuya yerleştirin ve tamamen donana kadar bekletin. Bu genellikle 4-6 saat arası sürebilir, ancak daha iyi sonuçlar için gece boyunca bekletmek ideal olacaktır. Buzlar tamamen donduktan sonra istediğiniz içeceğin içine ekleyerek servis yapabilirsiniz. Örneğin; sodanın içine koyarak veya diğer meyve sularıyla karıştırarak kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri