Kavun Sorbe

Kavun sorbe; yaz aylarında serinlemek için harika bir seçenek. Hem doğal, hem de sağlıklı bir tatlı olan bu tarifi gelen konuklarınıza da gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kavunun olgun ve tatlı olanı tercih edip kabuğunu temizleyin. Çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız kavunları blender veya mutfak robotuna alın. Üzerine balı ekleyin. Püre haline gelene kadar çekin. Eğer kavun püresi çok yoğun olursa azar azar su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz
  • 2
    Kavun püresine limon suyu ve kakuleyi ilave edin ve tekrar çekin. Limon suyu ve kakuleyi ilave edin ve tekrar çekin. Limon suyu hem tatlandırıcı olarak hem de sorbenin ferahlatıcı tadını ve kıvamını düzenleyici olarak tarife ayrı bir katacaktır. Hazırladığınız kavun karışımını dondurma kalıbına dökün. Dondurma kabının üzerini streç film veya kapakla kapatın.
  • 3

    Dondurucuya koyun ve yaklaşık 4-6 saat boyunca dondurun. Sorbenin tamamen donması için ara sıra karıştırabilirsiniz. Kavun sorbe tamamen donduktan sonra dondurma kaşığı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Küçük kaselere veya servis kuplarına yerleştirin. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.