Ay Çekirdekli ve Tahıllı Ekmek
Favori ekmeğiniz olacak ay çekirdekli ve tahıllı ekmek nasıl yapılır? Kolayca hazırlanan Ay Çekirdekli ve Tahıllı Ekmek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu yoğurma kabına alın ve mayayı ekleyin. Ay çekirdeği ve tuz katın. Yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
-
2
Hamur bitene kadar işleme devam edin ve üzerine ay çekirdeği serpin. Bu şekilde 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL