Ekşi mayayı derin bir kapta 225 ml su ile karıştırın. Üzerine unları ekleyin ve 2-3 dakika homojen olana kadar karıştırın. Yarım saat bekletip, otoliz olması için bekletin.
Ay çekirdeği ve baharatları da ekleyip 5-6 dakika daha yoğurun. Plastik bir kaba alıp kapağını kapatın ya da üzerini temiz bir mutfak bezi ile örtün. Üzeri kapalı şekilde yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 4 tarafından bohça gibi katlayın. Katlama işlemini yarım saatte bir 4 kez tekrarlayın. Hamuru mutfak tezgahına alın. Bir hamur kesici yardımıyla tezgahta yuvarlayın. Burada da yarım saat bekletin.
Ekmek bezelerini bir tepsiye dizip üzerini temiz bir mutfak bezi ile örtün. Bu şekilde buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin. Hamurunuz buzdolabında 14 saate kadar bekleyebilir.
Ekmekleri buzdolabından çıkardıktan sonra ortam sıcaklığında yarım saat bekletin. Bezelerin üzerini keskin bir bıçakla + şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp mutfak teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.